На борда на блокирания вече над месец край Мариупол кораб със

...
На борда на блокирания вече над месец край Мариупол кораб със
Коментари Харесай

Аудиозапис от днес с капитана на Царевна: Корабът не е превземан, не е под обстрел, няма външни лица |

На борда на блокирания към този момент над месец край Мариупол транспортен съд със 17 български моряци  няма непознати лица, а , е подправена.

Собственикът на кораба " Царевна " и шеф на компания Naviborn Даниел Стефанов изпрати на OFFNews и други медии аудиозапис със свои диалози с капитана Павел Павлов и двама моряци на българския транспортен съд, извършени през днешния ден.

По този метод той опровергава подправената вест, тиражирана първо от ТАСС, че корабът е бил превзет от украинските националисти от полк Азов, които били взели моряците за заложници.

Стефанов моли да не се спекулира ненужно по тематиката с оглед сигурността на екипажа и дава обещание при съществуването на нова инфорамция неотложно да осведоми обществеността.

От записа стават ясни датата и часът на диалога – 11 април, малко след 10 часа сутринта. 

" На борда нямаме непознати лица, тази вест, която се е разпространявала по медиите безусловно не дава отговор на никакви истини. На бора няма никакви непознати лица, нито сме били заплшавани, от някоя от страните. (...) Здрави сме, има храна, има и вода - дори бутилирана имат хората за 10-15 дни. Бих споделил, че в тея условия в близост, тези, при които живеем, са първокласни. Нямаме ограничавания и имаме покрив над главата си. Водят се военни дейности в регион, който към този момент е по-отдалечен от кораба. По-спокойно гледаме на нещата, гледаме да се оправяме, да поддържаме кораба в обикновено състояние ", сподели кап. Павел Павлов. 

Моряците се надяват, че няма да има провали върху кораб от инцидентни попадения. Мотористът на кораба Радослав Стоянов също удостовери пред притежателя на " Царевна ", че всичко е наред и корабът не е под обстрел.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР